2 Şubat 2017 Perşembe

Nasıl Başlarsa Öyle Gider'miş

 Hiç hayat muhasebesi yaptığınız oldu mu? Hayatta da yapmam ama 2017 dehşet hızlı ve çok değişkenli geldiğinden ben yapmak zorunda kaldım. 2017'ye karanlıkta ışıldak ve mum ışıkları eşliğinde girerek olayımız başladı. :) 1 ocak'ta bindiğim taksici abimiz "ben buraların taksisiyim" diyerek sözde beni dolandırmaya çalıştı. Derin bir nefes aldım, sinirlenmedim ve gerekli yerlere yazılı şikayetimi geçtim...

İstanbul'un kapasitesini aşan kar "ofiste nasıl lahana gibi giyinilir" isimli eserimi sahneye koymamı sağladı. Bildiğiniz kayak pantolonum ile işe geldim bir hafta. :) ilk kar fecaatinin olduğu pazartesi günü, bindiğim ziverbey minibüsü "kısa yoldan gitçem ben" bahanesi ile bizi bostancı köprüsüne çıkardı! Ayağımdaki kar zincirlerimle takuduk tıkıdık sinir içinde eve kadar yürüdüm.

Bu esnada, Zürih dönüşü ilk kez kullandığım pembe valizimi paramparça eden Thy ile mücadeleye giriştim. 1 günde dosyamı onayladılar ve 6 ocaktan beri güneş sigortadan para bekliyorum!! Max. 10 işgünü demişlerdi. Ben naptım?? Bastım şikayeti :)))

Bu arada valizi bilmem kaç liraya satan benetton'un da canına okudum. Ardından da işimi hallettikleri için teşekkür mail'ı attım:)
Hayır deli değilim, sadece hak arıyorum ve hak edene hak veriyorum!
Yazmaktan çekinmeyeceğim bir kişiden evlenme teklifi aldım. Omg! Diyemedim suratına kusuruma bakmasın ama " evlenmeyi düşünmüyorum şu an" dedim. 
Sevgili erkek okuyucu, siz hep diyorsunuz ya " sen daha iyilerine layıksın diye; bu da onun diğer versiyonu idi ;) 



Sonrasında evime gelmek için bindiğim taksici abimiz bana inanılmaz itinalı davranırken, sırf kendisine korna çaldı diye arkamızdaki taksi şoförünün annesi ve gerideki 7 sülalesine sövdü. Sinirden çatladım. Adama tek kelime etmedim  direkt şikayet ettim. Bitaksi'den de paramı aldım!!! 
Ve o an karar verdim! Artık sarı taksiye binmek yok kardeşin. Yaşasın uberrrr!

Haa bir de annem tutturdu, " o arabalarda fuhuş yapıyorlarmış binme çoccum" diye. Taksiler pis, taksiciler manyak, uber seks aracı söyleyin yani ne yapayım?

Uçak satın alacak gücüm olsa, buralarda olmazdım zaten. :)

Annem bile artık başıma gelenlere ve benim sukunetime o kadar şaşkın ki kendime şımarıklığı hak görüyorum sayın okuyucu. 

Hayatımda ilk kez mağazaların deli gibi indirim yaptığı dönemde kıyafet namına bir bez parçası bile almadım kendime! Gelecek günleri düşünerek bastım parayı yeğenlerimin hediyelerine. Pişman değilim! Yaz indiriminde gene yapacağım! 

Ocak ayında sanal alışverişin sanırım suyunu çıkardım gelen giden kargonun haddi hesabı yok! 
Ama kendime söz verdim şubat ayımitibari ile kredi kartımla yollarımızı ayırıyoruz. 

10 senedir yapmadığım şeyi yapacağım ve artık nakit yaşama geri döneceğim. 

Para yatır / para çek / harca 3'geninin ortasından tamamen boş ve yeni bir sayfaya geçiyorum.

34. Yaşımın bir anlamı omalıydı.
Yeni kararlar, yeni yerler, yeni insanlar, yeni olan ne varsa ...

Kendime verdiğim sözü tutrmadığım an, kendime ceza kesme uygulamasına başladım. İnsan kendisini ödüllendirmeyi biliyorsa, cezalamdırmayı da bilmeli.

Planlı yaşamanın zararı olmaz. Deneyin, gerçekten güzel oluyor. 

Hayat böyle giderken, karşıma üniversite yıllarıma ilişkin küçücük! Bir borç çıktı! Tam gaz alışveriş yaparken, kamyon çarpmış etkisi ile sarsıldım! Ama yine beni seven ve koruyup, kollayanlarımın sayesinde bunu da atlartım. 

Basen sevmek lazım işte birilerini.
Ama ille de önce kendini sevmeli...
2017 için her aya bir plan yaptım. Beklemek, umut etmek, gayret etmek, onun için çalışmak ve iple çekmek  benim en en en büyük motive kaynağım... 

Ocak ayında okuyamadığım kitaplarıma gene elim gitmedi ama oluyamadığım bloggerların yazılarını okudum ve kendimi tamamladım.
Sıklıkla radyom açıktır benim ofiste. İtü jaz ya da power love açıktır. Ama nedendir bilinmez bu ay bir şarkı var ki dilime pelesenk oldu. Youtube tuşlarım aşındı. Baharı karşılarken melankoli güzeldir. 

Dinleyin, açın bir şarap ve yakın bir sigara ...

Mithatcan özer : ateş böceği ... buradan dinleyebilirsiniz. 

11 şubat dolunay, 26 şubatta yeni ay başlıyor unutmayın sakın. Bir de 16. !f 16 şubat 5 mart arasında...

Herkese mutlu, sağlıklı ve aşk dolu bir Şubat ayı diliyorum.

Öptüüüüm.