3 Kasım 2014 Pazartesi

Yaşasın Çıplaklık / Naked Cake

Deneme ses bir ki
Deneme se se ses
Hımmm
Bu kadar aykırı bir başlığa ne yazmalı insan? 
.....
Bir sigara içip, 3 dakika süre kazandım itiraf ediyorum. 

Herkes trafikte sağdan gidiyor, yazıyı soldan sağa yazıyor rafadan yumurtanın önce beyazını mantıkla sonra sarısını yiyor değil mi? Oysa ben bir yolunu bulup, rafadan yumurtanın önce sarısını yiyorum.
Nasıl deme vallahi mümkün :)

Önemli olan aykırı olabilmek neden fark yaratmayalım? 

Bu kez ne yazacağımı bilmeden başlığımı düşündüm ve bu başlık yaklaşık 25 gündür aklımdaydı. 

Derdim Ayşe Arman olmak tabii ki değil. Ama yani şimdi neden olmasın. Sevmeyeni çok hastası da çok. Önemli olan "ben" gibi olması. 

Malumunuz sipariş üzerine pasta, çörek, börek ve midenize inebilecek her türlü ürünü yapıyorum. E artık ailenin bir pastacısı var. Eskisi gibi beyaz fırın aşkımız kalmadı. Missmoonsbakery aşkı moda son günlerde. 
Eh hem ablamın hem de tontunumuz anneannemizin doğum günü olunca söylemeye gerek bile yok pasta işi bana kaldı. Mevzu aile içinde yaşanacağından bu büyüklü küçüklü deneklerime yepyeni bir moda akımı olan "Çıplak Pasta / Naked Cake" i denetmem şart oldu. İlk etapta şeker hamuru ile bezenmiş figürlü havalı bir pasta düşünmedim değil ama siz de sıkılmadınız mı bu işten? Figürler çöpe kremalı kısım mideye...

Yenilik, farklılık, daha yoğun tat, farklı kokular işime geldi. 

İlk başta pastanın daha ziyade " Wedding Cake / Düğün Pastası " niteliği taşıdığını gördüm. Yahu ne fark eder sizin canınız istesin yeter ki mesele gelin damat mı??? Mideniz, damak tadınız hepsinden önce gelir. Sevdiyseniz yiyin gitsin!

Tipine senelerdir aşık olduğum Beyaz Fırın'ın paylaşamı sayesinde keşfettiğim çıplak pastayı doğum gününde hazırlamayı kafama koymuştum.
Ne olmalı, nasıl olmalı, nasıl durmalı sorunsalını bu kez hızlı geçtim. Bazen kaderine bırakmak lazım. Sonuç yanlış ve doğru olarak ikiye ayrıldığında daha rahat muhakeme edilebileceği kanaatindeyim.

Allah düşman başına vermesin!!  Pastayı yiyecek olan ablam çikolata sevmez, tontonum krem şanti sevmez, ablam muz sevmez vs derken döndüm durdum sınırı aşıp, ortaya karışık dış tarafı ablama içi tontonuma uygun bir pasta hazırladım. 

Siz siz olun sizi araftayım!! Dedirtecek işlere girmeyin derim :)

Her zaman yaptığım gibi zamanlamam planlamam yolundaydı. Kendi çapımda küçük pasta kazaları atlattım. Yeri geldi tansiyonum fırladı. Servis yaparken ama yeter yaaaa hallerim oldu. 

Ne zaman iç tarafından bir çatal aldım tadına baktım endişem kayboldu. 

İkinci dilim pasta isteyen oldu sakinledim.
Gülümsedim.

Hayatta yaptığınız her neyse kendi bildiğiniz gibi sizi en mutlu edecek haliyle yapın. 
Eserinizi görenler sizin yaptığınızı anlasınlar. 
İmzanız olsun her yerinde.
Mutlulukla yapın.

Yiyenler beğendi doğum günü sahipleri teşekkür etti tekrar tekrar daha ne olsun:) 

Pastanın en alt katının başına geleni ben hariç bir kişi biliyor.
Bu pastanın da sırrı " Alt Kat " ı olsun. :)))))

Sevdiklerinizle sağlıkla, mutlulukla yiyeceğiniz pastalarınız olsun. Tatlı ama heyecan katacak ekşisi, sizi çarpacak nitelikte kokusu, bir dilim daha diyecek dokusu ... ;)