4 Eylül 2015 Cuma

Tinderella'nın Ömrü 5 Gündür


"Bilmiyorum" kelimesinin ayıp sayıldığı bu coğrafyanın insanı olan ben, kendi başıma bir keşfe çıkmaya karar verdim.

Tarihi çok da eski değil, 2014 Haziran ve 2015 Haziran ve 2015 Ağustos aylarında gazeteden okuduklarım ve evli bir arkadaşımın eşinin Tinder'ellalara yazıyor olması beni bu sanal çöpçatanı kullanmaya itti.

Aslında 2 hafta önce telefona yüklemiştim ama iş güç derken aklımdan çıktı.

İşin ucunda, gururu incinmeye başlayan bir arkadaş olunca, Tinderella olmam şart oldu desem yeridir.

Telefonu elime aldım ve uygulamayı açtım. Varan 1: Facebook hesabınla eşleşmeden Tinderella olamıyorsun.

Arkadaşımın mutluluğu uğruna gidilen yol mubahtır Bayan aY, haydi bakalım bas tuşa!



Tarih: 28/09/2015
Uygulama Facebook profil fotoğrafınız ile size bir profil açıyor. Adınız adınız oluyor :) Doğum yılınızı da cart diye aldığından, yaşınızda doğum gününüzün geçip geçmemesine göre yaşınız ekranda yazıyor.

Şahsen bana kocaman bir 32'yi layık gördü.

Dilerseniz instagram profilinizi bağlayabiliyorsunuz. Bayan aY Ve kendiniz hakkında bilgiler verebiliyorsunuz. Hakkımda diyebileceğim en renkli şey herhalde pastacı olmamdır. Bu fırsatı kaçırır mıyım hiç? Açıklama alanına " Masum Bir Pastacı" yazarak, İşte artık Tinderella'yım!

Turuncu / kırmızı arası merkezden çevreye yayılan alarmla belirlediğin özellikte adayları program aramaya başlıyor.

Bu arada cinsiyet, yaş, km gibi detayları ayarlıyorsunuz. Yanılmıyorsam uygulamayı ilk kullandığımda km seçmemiştim. ;) Kusura bakmayın beyler. ;)

Birer birer adayların fotoğrafları düşmeye başladı. 2 dakika olmamıştı ki gözüme ilişen bir profili beğendim.

Ve Macera Başladı:

*Özgür*34* Anında sistem eşleştirdi. Anladığım kadarı ile bu arkadaş elinde telefonla gezenlerdendi. Slm ile başlayan sohbetine çok da iştirak edemedim. Ev nerde demesi ile kendisine en tizinden çaaaavvv demek sureti ile...

*Ahmet*37*Satış Mühendisi beğendiğim 2.profil oldu. Ve e biz gene anında eşleştik. Allahım sanki şanslı günümdeyim ben :)

ilk mesaj hemen geldi tabii. En azından kısaltma yapmadı diyerek mutlu oldum ilk etapta. Pastacı olmam, ne kadar tatlı bir pastacı olmamla başlayan sohbetin ne kadar devam edeceği merak konusu iken hadi dedim ben de sorayım "Sen ne iş yapıyorsun Ahmet? satış mühendisiyim deyince sohbet bir anda eğlenceli bir hal almaya başladı. Hep beni mi didikleyecekler? Başladım sormaya? Nasıl Satış mühendisi olunuyor? Satış mühendisi ağırlıkla hangi sektörde çalışır? vs derken okuduklarımdan gördüğüm Ahmet reel biri. verdiği bilgiler doğru ve biraz da akıllı çıktı! Sağ olsun sosyal ağlar da bu bilgileri doğruladı. Linkedin' sen de sağ ol be! :) Bu sayede aynı üniversiteden mezun olduğumuzu da öğrenmiş oldum.

Sanırım yazdıklarımı dikkatle okuyor olmalı ki, senin pastalar için eğitim mi alman gerekiyor dedi... Tabii şu an yaptığım işle ilgili sorular yöneltince kafasında soru işaretleri oluştu.

Ahmet Tinder maceramdaki en ilgili & bilgili insan oldu. Hani yani bende de ne göz varmış, 2. seçimimde benle aynı okuldan eski bir bankacıyı nasıl bulduysam?

Saatler geçti Ahmet yeniden mesaj attı. Artık o kadar uykum gelmişti ki sohbeti cumartesine erteledim.

Cumartesi kaldığı yerden devam eden sohbette herhangi bir sarkma, salaklaşma, sapıtma yok.

Pazartesi sanırım yola koyulur koyulmaz bana mesaj attı :) Gün içerisinde konuşmak istedi ama uygun olmadığımdan; mesai bitiminde ben onu aradım.

Hiç tanımadığınız, yazdıklarından bildiğiniz birisi ile 67 dk kesintisiz konuşabilme ihtimaliniz de varmış bu hayatta.

Yaz'dan, tatilden, İzmir'den, pastalardan, iş güvenliğinden derken anlıyorum ki Ahmet de bir dönemler bankacıymış. 2009'da bırakmış. Ve Ahmet, hafta sonu tatile gideceğim yerde atm sıkıntısı olduğunu, yanıma nakit alırsam, daha rahat edeceğimi söyledi.

Ve kafamda bir soru işareti daha beliriyor: Bankadan yolu geçmeyen bir allahın kulu kalmadı mı bu memlekette?

Dostane geçen 67 dk sonrasında birbirimize iş çıkışı yol arkadaşı olduğumuz için teşekkür ederek telefonu kapattık.

Sonrasında Ahmet profilini kapatacağını ileten bir mesaj attı. Nasılsa telefon numarası vardı...


Tarih: 29/08/2015
*Atılım*33*Bankacı Ya bu bankacıları ben nereden buluyorum arkadaş! çekim gücü yüksek herhalde memlekette bu bankacıların. Çok çok ısrarla kahve içelim teklifini olur 37. haftada olabilir diye geçiştirdiğim nadide insan. Başarılar!

*Mehmet*32* Restoran İşletmecisi. Küçükyalı'da balık restorantım var, seni ağırlamak isterim dedi ve ayvayı yedi :(( BALIĞA ALERJIM VAR SAĞ OL almıyım :)

*Semih*32* Yazılımcı* Home Office çalıyormuş bugün pastalarım ne de güzelmiş... Sağol ya sen o yazılımcı halinle kendine otur da "nasıl akıllı olunur" isimli bir program yaz. ;)

*Sertaç*32*Bankacı: Gayet seviyeli, kendi halinde, bankacılık üzerine başlayan sohbette 4. günün sonunda Tinder & Rusya maceralarını bana anlatma gaflette bulunarak kendi ipini çekmiş insan. Bol şans... !

Tarih: 31/09/2015
*Deniz*33*Fotoğraf Sanatçısı: Efendim oyunculuk da yapıyormuş, pastalarım ne güzelmiş ben de çok güzelmişim ona model olmak ister miymişim. :) Arkadaşım asrın hatasını yapmadan, hadi canım...

Tarih: 01/09/2015
*Nihat*Aydın*33* Bu arkadaşlar üşenmediler beni instagram'dan eklediler. Çünkü kendilerine Tinder'dan cevap gitmedi :) Pastalarım çok güzelmiş, o nedenle instagram'dan da yazmak istemişler. Çok kibarsınız yaa :)

Uygulamayı Kullandığım Süre : Tam 5 Gün.
Eşleşme Sayısı:32
İnsan gibi kendini bozmadan sohbet edebilen erkek sayısı: 1
Pastacı ne güzelsin sen böyle demeyen erkek sayısı: 0
Kahve içelim demeyen erkek sayısı: 1

Kendimi çok gezenti bilirdim ama memleketimin erkekleri de pek gezenti çıktı! Profil fotoğraflarının pek çoğu A.b.d., İtalya, Rusya, Singapur' da...

İtalya için Pisa Kulesi en popüleri.

Rusya için Kızıl Meydan. ( Yemeyin bizi ya amaç sanki tarihi fotoğraflamak..)

Elinde rakı kadehi olan erkek sayısı haddinden fazla saymadım ama 200'den fazla profile şahit oldum desem yeri var. Sigaradan fazla desem yeridir...

Erkeklerin diğer tutkulu fotoğrafları da yoğundan daha az yoğuna doğru şöyle sıralanıyor:
Motosiklet
Kar Tatili
Yaz Tatili ( mayolu, denizde, kumda)
Araba
Kedi & Köpek
Spor Salonu Halleri
Dövmem var dövmem diyen portreler
Gece Klupleri
Smokinli fotoğraflar
Pilot olduğunu kanıtlayan fotoğraflar
Su sporları yaparken çekilen fotoğraflar
İstanbul Boğazı

Adayların yoğunlukla sahip olduğu isimler: Ali, Murat, Mustafa, Seyfi, Hamdi, Halil, Abdullah, Can, Berk.

İnsanlara mesaj yazmaktan çok, yeni profiller araştırma ile vakit harcadığımı belirtmeliyim. Ayrıca göz attığım profil sayısı 500'e yakındır. 500'de 32 dersek, ortalığın halini siz düşünün.

Bir ara kadın profillerini de incelemedim değil. Ördek dudağı yapmak, gözleri belertmek, dekoltesini sergilemek, asansör pozlarının ötesine geçememiş kadın profili de haddinden fazla. Bu arada bikinili pozları olan ablalarımız da var epeyce. Erkek gözü ile bakarsam, hakikaten içi boş çıkmayacak kadın bulmak da 500'de 32 olabilir.


Bu arada evli arkadaşımın profili karşıma 5. günde çıktı ve ben arkadaşıma ekran görüntüsünü ve benden ona giden "like" ı da gönderdim. Artık bundan sonrası onların bileceği iş.
Ben misyonumu tamamladım. Araştırmamı yaptım. Veriler yukarıda.

Eşi olarak görmek mi ister, ben sana Tinderella olurum mu der orası da arkadaşımın bileceği iş.

Meraklısına Tinder'dan eğlenceler.

Kapılıp gitmek ya da one night stand olur bunun adı demek size kalmış.

Tinder'lı ya da tinder'sız,  karşınıza iyi insanların çıkacağı günler dilerim.

Başı serin, ayağı sıcak tutmak lazım efendim benden yazması. ;)




Bu şarkı tüm Tinderella'lar için :))