15 Nisan 2015 Çarşamba

Hello Kitty Aç Kısmetimi / Çorabımla Sev Beni

Yaşamayan kedilerle konuşmuyorum öncelikle bunu belirteyim.

Canımız, ciğerimiz biricik Kitty'mize aşırı bir sempati beslemediğimden belki de bunlar geldi başıma. 
Geçenlerde bakımlı olmanın en has kurallarından olan, manikür - pedikür işlemlerim için her zamanki salona gittim. Hiç huyum olmamasına rağmen, sırf gözüme iliştiğinden soket Hello Kitty'li çoraplarımı da ayağıma geçirdim giderken. 
Şimdi gene yanlış anlaşılacağım kesim.
İçine çocuk kaçmış, koca kazık kadıncıklardan değilim elbet. Hani saçlarına düşen aklara da 2 veya 3 ile başlayan yaşına aldırış etmeden; ayıcıklı, kedili, ördekli, fareli, Minnie, Mickey ya da Hello Kitty giyen ablalardan olamadım bir türlü. Hani böyle içine fare de kaçmış oluyor bunların. Cümleleri de aynı hep aynı " amaaağğ aşkkıııııım, aşkitoooom, bal böceğiiim" böcekler öpsün hepinizi!
Dallı güllü ruhu gipsy olan ablalardan da olamadım.
Düz olamıyor musunuz kardeşim? 
Ya da  cinsiyetine ihanet etme, yaşını da atma yabana doğru dürüst giyin işte. Vazgeç ayıdan, çiçekten ...

Benim ayağıma geçen çorabın hikayesi şöyle başlıyor. Canımın içi Doğa'cım bana yılbaşında hediye etti. Ne yapayım, 4  yaşındaki sabînin kalbini mi kırayım? 
Kırmam.
Aldım , kabul ettim.
Evin içinde de giyiyorum.

Manikür salonu ev içi değil haklısınız ama olacağı varmış işte.

Neyse işte, koltuğa kuruldum. Bir yandan koltuk çalışıyor sırtım, belim ve bacaklarım masaja maruz kalıyor. Ellerimin biri suda. Bir elimde sigaram. Çizmemi çıkardım. Sıra geldi çoraba. Çıkardım koydum uygun bir yere. Benim canım maniküristim, ( 16 sene oldu tanışalı; hala benim mürvetimi görme derdinde. Canım benim. Arkadaş gibiyiz ben ona dert yanarım. fikir sorarım. Küçücük bir ergendim tanıştığımızda şimdi koca kazık oldum ben. O da 40'ların başında ) aaaa biliyor musun Bayan aY bekar. Bakma sen bunun böyle olduğuna. Elinden mutfağa dair her iş gelir. Yok mu şöyle uygun biri tanıştıralım, cümlesi ile salonu henüz terk etmemiş olan, 2 ay önce 2. Evliliğini yapan, 40'lı yaşlardaki ablaya karşı marketing dersine giriş yaptı. 
Hiç havamda olmadığından bulaşmak, terslemek dahi zor geldi. 

Eh her zaman böyle ablalar vardır. 
Radar gibi. Evlenen, boşanan listesi tutan , kim gebe, kim tüp bebeğe gebe bilen; sorsan mercimek çorbası tarifinden habersiz tipler! 

Abla da hemen kayınanne edası ile gerim gerim gerildi ve düşündü. Ay ayol, bizim eski mahalleden ( yuh, mahalle kavramı mı kaldı; şehirde yaşıyoruz ey kadın! ) falancanın oğlu var. Ayol, aslan gibi çocuk. Ankara'da okudu, mühendis oldu, ama yazık garibim baba işini devraldı. Sonra büyüttü çorapçı bunlar ayol. Çorap fabrikası var!

Aha!  Benim Hello Kitty çorabımın alameti farikası belli oldu!!! 

Kadını duymasam iyi, görmesem iyi. Bir elimde sigara, kucağımda çoraplarım(!) kadına bakıyorum.

İlgilenmiyorum, dedim gülümseyerek.

Abla saydı döktü.
Aile Karadenizli imiş. Yemeğe çok önem verirlermiş. İsterlermiş ki bir gelinleri olsun; sofralar kursun, allah allah donatsın, kocasına tapsın, ailesini mütemadiyen ağırlasın, yedirsin-içirsin ve ONLARLA beraber yaşasın! 
Ateşler bastı bana. Sakin bir insan olmaya söz verdim. Dellenmek yok! Gaza basmak yok. Bir ayağım fren üstünde yaşamaya devam.

İç ses: Ayaklarım suda yüzüyor. Ellerim kesilip biçiliyor. Şu halime bak esir gibiyim. Bir de ablanın  mantığa Gel!Bana bak kadın, ne arıyorsunuz siz köle mi, soyadınızı alan bir hizmetçi mi?  Hem hangi devirdeyiz? Beraber yaşamak da ne! Senin o dediğin 2. Cihan harbinden sonra kalmadı. Sizlere ömür. Hayır bir de o kadar uyanıklar ki bedavaya getirecekler aşçı ve hizmetli kadrosunu. Size hayatta başarılar...

Diyemedim tabii.
Kadın, kendi annesini aradı.
Bahsi geçen çorapçı, kendinden en az 7 yaş küçük arıyormuş! 

Bizim abla taarruza geçti. Ama hiç yaşını göstermiyor bu! Ufak tefek, çıtı pıtı! Elleri falan da pek güzel! Ayakları da küçücük! Dişleri de inci gibi! Oldu olacak tam detay verseydin be ablacım, ayakları İzmir Karşıyaka'lı 35,5! Kilosu Malatyalı 44! ( Yaz döneminde Kütahya 43; hatta 42 Konya'yı bile görür. Kışın 45 Manisa'dır.) Bedeni desen her daim 34 İstanbul'dur deseydin tam olsaydı.
Çüş artık! 
Çorapçı bir anda estetisyene ya da diş hekimine döndü sanki. Seçip bakıp alıyor. Gel vatandaş gel! 
Benim özelliklerim sayılıyor!! Bari gözüme baka baka yapmasaydın! Ayıp be! 

Peki tamam dedi, ablamız annesine. Bana da bir bir söyledi. Kendinden 7 yaş ..

Altta kalır mıyım?! Assla!

Lafı yapıştırdım suratına, derin bıçak izi kalsın istiyorum o suratta: Hakkı var 7 yaş küçük istemekte; erkek yaşı eşittir nüfus cüzdanı yaşı eksi sekiz. Anca kurtarır onu. Size rasgele dedim, gayet müstehzi bir tavırla! ;)

Abla gitti. 10 dakika sonra bir daha aradı benim maniküristi. Ayol bir daha düşünsün! Oğlanın annesi bayıldı, kız pastacı diyince! Ay bir şans versin oğlana! 
Oğlan: ben bilmiyorum ne demek oğlan? Kafanız kopsun e mi? Şuursuzlar ...

Zorla çocuğun adını verdi. Benim maniküristin hesabından oğlanı bulduk!  
Bu işler ekip işi! Kollektif çalışacaksım ki ersin başın göğe! 

Aman yarabbi! 
Kadının dediği gibi oğlan! Mahalle delikanlısı! Aynı zamanda çıka çıka tekstil öğretmeni çıktı. olsun ama. Bu memlekette okuyan bütün delikanlılarımız mühendistir bu ablaların gözünde. Çok tahsillidir. Çok eğitimlidir. Gözünüzde çıban çıksın dilerim ki!  Bahsi geçen oğlan, koyu GS'li. Facebook tarihinde, duvarına yaza yaza takımına dair övgüler yazmış kendi lisanınca! 
Bugün günlerden Gs!
Cim bom bom!
Nası koyduk be ...ünüze! 
Buraya ...e ...e geleceksiniz! 

İle devam eden profili görünce hem midem kalktı. Hem de beni bir gülme aldı! 
Siz buna helal süt emmiş ( bizim babamız sanki tarihi eser kaçakçısıydı! ) bir yavrucak bulun. Bu oğlan, daha ergemlik dönemini aşamamış. Birlikte aşarlar! 
Bol şans, diyerek kapadım konuyu.

Eyy okuyucu! Unutmayın! Sizi siz yapan takımınız değil! Hatta o sizi takmayan takımızına yazdığınız aşk ve küfür karışımı cümleler sizi siz yapıyor! 

Karşıma zorla çıkan çorapçı gör  -  öcü  ( evet bunlar olsa olsa görÖCÜ olurlar) den sonra Hello Kitty 'lerimi giymemeye karar verdim. Doğam'dan hatıradır. Çekmecemde saklarım. 

Başka göröcü hikayelerimde var. Hepsi bir anda olmaz. 
Sıra ile yazarım. 
Başınız serin, ayağınız sıcak olsun. 
Çoraplı & günler geceler dilerim. 

Sözün özü: Çorabımla Sev Beni ;)